U bent hier : Home >> Leerlingen >> Tweede Leerjaar
 
Dinsdag, 24 mei 2022
 

 

 

 

Tweede leerjaar

NaamBeschrijving
AbraxOnthoud de drie letters en klik ze aan in het alfabet. Doe je het goed, dan wordt het moeilijker. (Edusoft)
Auto4Bewerkingen oefenen op niveau tweede leerjaar (optellen en aftrekken tot 100, tafels 0-5 en 10 oefenen). (Edusoft)
BetaalGepast betalen met euromunten.
Blok100Tellen tot 100, met behulp van 10-tallen. (Edusoft)
EmpipeRuimtelijk inzicht, snel reageren (waterleidingen leggen).
EverzwijnEen verhaaltje schrijven met Powerpoint. Download het bestand: sla het eerst op en open het daarna in Powerpoint. Schrijf je zinnetjes er bij en toon het aan de vrienden! (Je hebt hier dus wel het programma Powerpoint voor nodig, als je de 'ppt' gewoon opent in de browser, dan kan je hem alleen bekijken en niet aanpassen)
GansEen verhaaltje schrijven met Powerpoint. Download het bestand: sla het eerst op en open het daarna in Powerpoint. Schrijf je zinnetjes er bij en toon het aan de vrienden! (Je hebt hier dus wel het programma Powerpoint voor nodig, als je de 'ppt' gewoon opent in de browser, dan kan je hem alleen bekijken en niet aanpassen)
Getallenkennis 2Schat aan oefeningen i.v.m. getallen.
GetThePictureKlik de vakjes weg zodat de foto zichtbaar wordt. Gebruik je eigen foto's hiervoor.
Jelly bean huntRuimtelijk inzicht, muisbehendigheid.
KonijnEen verhaaltje schrijven met Powerpoint. Download het bestand: sla het eerst op en open het daarna in Powerpoint. Schrijf je zinnetjes er bij en toon het aan de vrienden! (Je hebt hier dus wel het programma Powerpoint voor nodig, als je de 'ppt' gewoon opent in de browser, dan kan je hem alleen bekijken en niet aanpassen)
Letters schuivenWoorden maken.
MathoZoek de prent door de juiste antwoorden aan te klikken. Rekenoefeningen zelf in te stellen. (Edusoft)
MatrixBewerkingen (+, - en x) in een rooster van 9 vakjes. De grootte van de getallen uit de opgave is instelbaar. (Edusoft)
PinguinEen verhaaltje schrijven met Powerpoint. Download het bestand: sla het eerst op en open het daarna in Powerpoint. Schrijf je zinnetjes er bij en toon het aan de vrienden! (Je hebt hier dus wel het programma Powerpoint voor nodig, als je de 'ppt' gewoon opent in de browser, dan kan je hem alleen bekijken en niet aanpassen)
Rekenen (werkblaadjes)Programma waarmee je op een heel eenvoudige manier werkblaadjes (voor bewerkingen tot en met 100 000, de tafels) kunt aanmaken. De werkblaadjes aanmaken doe je via 'Extra' - 'Oefenbladen'.
SebranRekenoefeningen tot 20 + de tafels.
SommenplaneetProgramma om wiskunde te oefenen. Werken met euro's, plus en min tot duizend, de tafels.
TafeltrainerTest de tafels (ook puntoefeningen).
TangramHet bekende spel. (Werkt helaas enkel op 32 bit besturingssystemen! - Geen nieuwere versie beschikbaar.)
<-- Vorige Volgende -->

Pagina 1 van 2

Elk programma werkt met Windows 95, 98, ME en XP, tenzij anders vermeld.

Deze spelletjes moet je eerst installeren. Dit is veilig, maar vraag toch best aan je ouders om je daarbij even te helpen.

Om het programma te installeren, klik dan op de naam in de linkerkolom. Je computer vraagt dan  wat je wil doen (openen, opslaan, annuleren,...). Klik hier op OPENEN.

Het kan zijn dat je pc vraagt in welke map je de installatie wil doen, maar je mag steeds gewoon op setup, volgende, next of ok drukken!

Heb je geen versie van Microsoft Office dan kan je steeds zijn gratise concurrent donwloaden (Open Office). Klik hiervoor op onderstaande knop.

 
© 2016 - www.samenvoorbeter.be