U bent hier : Home >> Leerlingen >> Vijfde Leerjaar
 
Dinsdag, 24 mei 2022
 

 

 

 

Vijfde leerjaar

NaamBeschrijving
4 op 'n rijHet gekende spel.
Auto7Bewerkingen oefenen op niveau vijfde leerjaar (optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen). (Edusoft)
BlockCADMaak zelf plannen van Lego-constructies.
Bouwen met LegoMet dit spelletje kan je, online, jouw eigen droomhuis, –auto, ... bouwen.
BrickxBlokken verhuizen, maar nog moeilijker. Werkt mogelijk niet met Windows XP.
Brickx JuniorBlokken verhuizen, makkelijker. Werkt mogelijk niet met Windows XP.
DoilVier hoeken waar de getallen 13, 15, 17 en 19 moeten worden samengesteld door 3 speelkaarten te gebruiken. Inzicht in getallen, een beetje geluk en veel rekentalent zorgen voor de juiste combinaties. (Edusoft)
Hans en GrietjeEen sprookje bewerken met Powerpoint. Download het sprookje: sla het eerst op en open het daarna in Powerpoint. Bewerk het verhaal en toon het aan de vrienden! (Je hebt hier dus wel het programma Powerpoint voor nodig) (Als je de ppt gewoon opent in de browser, dan kan je hem alleen bekijken en niet aanpassen)
Ken je taalEen massa taaloefeningen: samenstellingen, synoniemen, leestekens, meervouden, open/gesloten lettergreep, woordenschat … (en nog veel meer) (RBSoft)
LetjesGoochelen met 8 gekleurde ballen. Elke bal heeft een waarde tussen 1 en 9. Door de verschillende kleuren onder elkaar op te tellen, maak je het juiste antwoord. (Edusoft)
Mailen met Hotmail (Windows Live)Instructies (hiervoor heb je Adobe Acrobat Reader nodig).
Mailen met OutlookInstructies (hiervoor heb je Adobe Acrobat Reader nodig).
MathoZoek de prent door de juiste antwoorden aan te klikken. Rekenoefeningen zelf in te stellen. (Edusoft)
Opzoeken via GoogleInstructies (hiervoor heb je Adobe Acrobat Reader nodig).
QuizmasterMaak je eigen quiz met meerkeuze-vragen. Speel je zelfgemaakte quiz of kies tussen de quizjes van anderen. (Edusoft)
(Tip: Als je dit programma installeert, dan heb je meteen ook een programmaatje om zelf quizvragen te maken. Je vindt dit op je harde schijf > TvBsoft > Quizmaster > quizmaker.exe)
Rekenen (werkblaadjes)Programma waarmee je op een heel eenvoudige manier werkblaadjes (voor bewerkingen tot en met 100 000, de tafels) kunt aanmaken. De werkblaadjes aanmaken doe je via 'Extra' - 'Oefenbladen'.
RoodkapjeEen sprookje bewerken met Powerpoint. Download het sprookje: sla het eerst op en open het daarna in Powerpoint. Bewerk het verhaal en toon het aan de vrienden! (Je hebt hier dus wel het programma Powerpoint voor nodig) (Als je de ppt gewoon opent in de browser, dan kan je hem alleen bekijken en niet aanpassen)
ScratchProgrammeren voor kinderen.
WerkwoordWerken met werkwoorden (TvbSoft)
WoordkasteelEen programma om spelling te oefenen (Klik hier voor een handleiding).
<-- Vorige Volgende -->

Pagina 1 van 2

Elk programma werkt met Windows 95, 98, ME en XP, tenzij anders vermeld.

Deze spelletjes moet je eerst installeren. Dit is veilig, maar vraag toch best aan je ouders om je daarbij even te helpen.

Om het programma te installeren, klik dan op de naam in de linkerkolom. Je computer vraagt dan  wat je wil doen (openen, opslaan, annuleren,...). Klik hier op OPENEN.

Het kan zijn dat je pc vraagt in welke map je de installatie wil doen, maar je mag steeds gewoon op setup, volgende, next of ok drukken!

Heb je geen versie van Microsoft Office dan kan je steeds zijn gratise concurrent donwloaden (Open Office). Klik hiervoor op onderstaande knop.

  

 
© 2016 - www.samenvoorbeter.be