U bent hier : Home >> Leerlingen >> Zesde Leerjaar
 
Dinsdag, 24 mei 2022
 

 

 

 

Zesde leerjaar

NaamBeschrijving
4 op 'n rijHet gekende spel.
BlockCADMaak zelf plannen van Lego-constructies.
BlokkenbouwselsOnline spel
Bouwen met LegoMet dit spelletje kan je, online, jouw eigen droomhuis, –auto, ... bouwen.
BrickxBlokken verhuizen, maar nog moeilijker. Werkt mogelijk niet met Windows XP.
Brickx JuniorBlokken verhuizen, makkelijker. Werkt mogelijk niet met Windows XP.
DduizendMaak precies het getal duizend. Een dosis geluk en handig en verstandig plaatsen is noodzakelijk. Een dobbelsteen bepaald de waarde van één van de negen getallen die je plaatst in een cijferblok. (Edusoft)
DoilVier hoeken waar de getallen 13, 15, 17 en 19 moeten worden samengesteld door 3 speelkaarten te gebruiken. Inzicht in getallen, een beetje geluk en veel rekentalent zorgen voor de juiste combinaties. (Edusoft)
ICT-wedstrijdICT-wedstrijd voor het 6de leerjaar. Hier vind je de deelnemers, uitslag, opdrachten, cursussen, ... terug.
Les chateauxEen kasteel in symmetrie nabouwen.
LetjesGoochelen met 8 gekleurde ballen. Elke bal heeft een waarde tussen 1 en 9. Door de verschillende kleuren onder elkaar op te tellen, maak je het juiste antwoord. (Edusoft)
Mailen met HotmailInstructies (hiervoor heb je Adobe Acrobat Reader nodig).
Mailen met OutlookInstructies (hiervoor heb je Adobe Acrobat Reader nodig).
MathoZoek de prent door de juiste antwoorden aan te klikken. Rekenoefeningen zelf in te stellen. (Edusoft)
Opzoeken via GoogleInstructies (hiervoor heb je Adobe Acrobat Reader nodig).
QuizmasterMaak je eigen quiz met meerkeuze-vragen. Speel je zelfgemaakte quiz of kies tussen de quizjes van anderen. (Edusoft)
(Tip: Als je dit programma installeert, dan heb je meteen ook een programmaatje om zelf quizvragen te maken. Je vindt dit op je harde schijf > TvBsoft > Quizmaster > quizmaker.exe)
Rekenen (werkblaadjes)Programma waarmee je op een heel eenvoudige manier werkblaadjes (voor bewerkingen tot en met 100 000, de tafels) kunt aanmaken. De werkblaadjes aanmaken doe je via 'Extra' - 'Oefenbladen'.
ScratchProgrammeren voor kinderen.
Suske-Flip-FannyEen stripverhaal maken met Powerpoint. Unzip het mapje (= voorstelling + prentjes) naar bvb. 'mijn documenten' en open dan het bestand "SuskeFlipFanny.ppt"
TangramHet bekende spel. (Werkt helaas enkel op 32 bit besturingssystemen! - Geen nieuwere versie beschikbaar.)
<-- Vorige Volgende -->

Pagina 1 van 2

Elk programma werkt met Windows 95, 98, ME en XP, tenzij anders vermeld.

Deze spelletjes moet je eerst installeren. Dit is veilig, maar vraag toch best aan je ouders om je daarbij even te helpen.

Om het programma te installeren, klik dan op de naam in de linkerkolom. Je computer vraagt dan  wat je wil doen (openen, opslaan, annuleren,...). Klik hier op OPENEN.

Het kan zijn dat je pc vraagt in welke map je de installatie wil doen, maar je mag steeds gewoon op setup, volgende, next of ok drukken!

Heb je geen versie van Microsoft Office dan kan je steeds zijn gratise concurrent donwloaden (Open Office). Klik hiervoor op onderstaande knop.

  

 
© 2016 - www.samenvoorbeter.be